A diplomádhoz kell egy nyelvvizsga is... Megvan már?

Esperanto-versio: Esperanto-versio

Eszperantó Központ és Nyelviskola

LINGVO - STUDIO
alapítva: 1984-ben


 1. Ha szükséged van a diplomád kézhez­véte­lére (munkaköri feltétel, mesterszakra felvételi, fizetési kategória stb), továbbra is nyelvvizsgát kell tenni, és ezt a leggyorsabban, legolcsóbban az eszperantóval tudod elérni!
 2. Többletpontokat az egyetemi felvételihez leggyorsabban nyelvvizsgával tudsz szerezni. Eszperantóból néhány hónap alatt el lehet jutni a középfokú vizsgáig!
 3. Mint a legnagyobb eszperantó nyelviskola mi minden feltételt biztosítunk! – Tedd le te is a nyelvvizsgádat eszperantóból!

Az Eszperantó Alapítvány és a LINGVO-Studio szervezésében rendszeresen indul hagyományos és intenzív eszperantó nyelvtanfolyam. A tanfolyamok teljesen kezdő szintről indulnak.

Az eszperantó tanfolyamok a Rigó utcai alapfokú illetve középfokú eszperantó nyelvvizsga követelményeire készítenek fel, és megismertetjük az eszperantó gyakorlati alkalmazási lehetőségeit is.

Tanfolyamainkon egységesen a "Szilvási: Sikeresen az eszperantó nyelvvizsgáig!" című tankönyvet és oktatócsomagot használjuk. A kezdő szintű eszperantó oktatócsomag ára 5700 Ft (tankönyv, hanganyag, munkafüzet + letölthető ingyenes gyakorlóprogram!)

 10 % engedmény a tanfolyamdíjból HVG-Klubkártyára 10 % engedmény a tanfolyamdíjból Eurodc-kártyára

 • A középfokú eszperantó tanfolyamok hossza átlagosan 100-120 tanóra, az alapfokúaké kb. 50-60 óra. A tanfolyamok teljesen kezdő szintről, nulláról indulnak, és a meghirdetett vizsga szintjére készítik fel a hallgatókat. A tanfolyamok indítását a Rigó utcai vizsgák időpontjához igazítjuk.

 • A normál tanfolyamok foglalkozásai hétfőn–csütörtökön illetve kedden–pénteken vannak, délutánonként.
 • Vannak fél-hétvégi csoportok is szerda–szombat párosításban, azaz szerdán este 17-től és szombaton délelőtt 9.00 órától.
 • Intenzív (heti 3 foglalkozás) vagy délelőtti eszperantó tanfolyamok eseti jelleggel, alkalmanként indulnak.
 • Napi 6-8 órás, vagy kezdőknek szóló egész-napos tanfolyamokat pedagógiai elveink miatt mi nem vállalunk fel... (!)
 •  Kérek ímélben értesítést az új tanfolyamok indításáról!

 • Tanfolyamainkat a "Klinikák" metróállomásnál található új, modern oktatási bázisunkon tartjuk (Budapest, IX. Üllői út 95.  térkép). Minden tantermünkben komplex audió-vizuális rendszer segíti az oktatást.

 • Beiratkozott hallgatóink az adott tanfolyam időtartama alatt 80 % kedvezménnyel azaz mindössze 4000 Ft-ért vehetik igénybe az internetes eszperantó tanfolyam szolgáltatásait és interaktív gyakorló feladatait (  nagyon hatékony...!).

 • Beiratkozott hallgatóink a helyszínen mindenfajta oktatási eszközt (szótárakat, tankönyveket, laborgyakorlatokat, dvd stb.) meg tudnak vásárolni. Nézzél szét nálunk, nézd meg a nálunk készült rövid videót! 2p:45mp  

 • A nálunk végzett hallgatókat a tanfolyam után is segítjük a nyelvtudásuk szinten­tartásában, fejlesztésében. Nyelviskolánk facebook-oldalához a "Tetszik" gomb megnyomásával csatlakozhatsz:    

 • Nem mindegy, hol tanulsz eszperantóul! A Rigó utcai sikertelen vizsgák zömét a rövid, olcsó, és nem alapos felkészülés okozza. Nem elég a nyelvtant megérteni, de azt nagyon be is kell gyakorolni, és ehhez profi eszközök, és képzett tanárok kellenek. Mi okkal vagyunk büszkék megbízható tanárainkra, és a kiemelkedő nyelvvizsga-sikereinkre...!

 • Sikeresen megszereztem a nyelvvizsgát (középfokú C)! Köszönöm segítségüket! Tisztelettel Jackli Dóra


  Én az augsztusban indult nulláról-középfokra eszperantó tanfolyamon vettem részt és a tanfolyam végeztével még novemberben rögtön el is mentem vizsgázni. Bár nagyon tartottam a dologtól, végül mégis meglepően jól sikerült, 90 %-os eredményt értem el a középfokú nyelvvizsgán. Mind a nyelviskolával, mind a tanárokkal kapcsolatban csak pozitívumot tudok mondani, jó érzés volt ilyen elhivatott emberek segítségével nyelvet tanulni. Csak így tovább! :)

  Szeszták Fruzsina


  Kedves Eszperantó Központ! Az eszperantó középfokú nyelvvizsgát 2013. májusában sikeresen abszolváltam!! - Üdvözlettel: Hrozik Zsolt


  Büszkén jelzem, hogy szeptemberben sikeres vizsgát tettem eszperantó nyelvből, melynek eredménye elérte a közel 80 %-ot!

  Azt gondolom, hogy ezt a – véleményem szerint – szép eredményt többek között Nektek köszönhetem! ... A diplomámat már átvettem, és – ha ezzel valamennyire segíthetek nektek – bárkivel beszélek nyelvtanulással kapcsolatban, minden alkalommal ajánlom nekik, hogy mielőtt választanának nyelvet, mindenképpen keressenek fel titeket az interneten, vagy személyesen.

  Pap Gábor László, Budapest


  Megszereztem a középfokú nyelvvizsgát. Köszönettel, Petercsák Ildikó


  Kedves László!

  Korábban már írtam az örömhírről, májusban és júniusban megcsináltam az nyelvvizsgát, mindkettő elsőre sikerült. Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget, borzasztóan élveztem a tanulást, nagyon megszerettem az eszperantót. Pici gyerek mellett most nincs időm tovább tanulni, de szoktam eszperantóul mondani magamban épp mit csinálok, nehogy elfelejtsem. A nyelvvizsga sikere mellett illetve hogy végre megkaptam a diplomám, egy egész más világgal és segítőkész jó emberekkel ismerkedtem meg, aminek külön örülök.

  Köszönettel kívánok minden jót: Buxbaum Viktória


  Tisztelettel köszönöm a segítséget!!! Sikerült és már egy ideje doktorrá is avattak! SŐT már egy éve dolgozom is a szakmában!!!! Úgyhogy mindent köszönök!!!! Tisztelettel: dr. Nagy Attila


  A tanfolyam után közvetlenül sikeresen letettem az írásbeli nyelvvizsgát, viszont a szóbelire még rá kellett gyúrnom magántanárnál, azt két hónappal később tettem le, mindegyik vizsgára csak egyszer mentem, azaz, nem volt visszatapsolás...[]

  Üdvözlettel, Kocsmárszky Judit


  Tisztelt SAzilvási László! Örömmel értesítem,hogy júniusban sikeres volt a nyelvvizsgám!! - Virágné Puskás KLára


  Sikeresen túl vagyok a nyelvvizsgán, januárban az írásbelit 67 %-kal, februárban a szóbelit 70 %-kal teljesítettem. Ezúton szeretném megköszönni, azt, hogy amit ígértek valóban teljesítették (3 hónap intenzív tanulással sikerülhet) és külön köszönet a tanáromnak Márknak. -:) Üdvözlettel: Mócsy Ágnes


  Kedves Szilvási László! A 2013. júniusi középfokú komplex nyelvvizsgára jelentkeztem. Örömmel tudatom, hogy elsőre sikeres nyelvvizsgát tettem és nemrég át is vehettem a nyelvvizsga bizonyítványomat. :) Köszönettel: Koóné Papp Gizella


  Én az október végén induló tanfolyamra jártam, márciusban sikeres írásbeli nyelvvizsgát, májusban pedig sikeres szóbeli vizsgát tettem! Én külön időpontban csináltam, így tudtam megfelelően odafigyelni a tananyagra, és ez a módszer nálam bevált, elsőre sikerült mindegyik vizsgám! Köszönöm a remek tanfolyamot, és az önbizalmat, amit ennek a nyelvnek a tanulása, és a végén a sikeres nyelvvizsga adott! További munkájukhoz minden jót kívánok, sok sikeres nyelvvizsgázót, és egyre több eszperantistát! Üdvözlettel Drávucz Andrea


  Sikeres nyelvvizsgát tettem augusztusban. A továbbiakban is sok sikert kívánok az oktatásukhoz! Tisztelettel: Rabb Imréné


  Kedves Horváth Kata, Szilvási László! Köszönöm a segítséget és a lehetőséget, hogy egy számomra új, és ismeretlen nyelvvel ismerkedhettem és tanulhattam meg. Augusztus eleji nyelvvizsgán 60-80% közötti eredményeket értem el a különféle modulokban, átlagosan mind a szóbeli, mind az írásbeli nyelvvizsga rész 71%-osan sikerült. A bizonyítványt már a kezembe is adták. :o) Az első órán elhangzottal teljes mértékben egyet értek, hogy az Eszperantó nem könnyű, de könnyebb nyelv, mint a többi. Logikus, de megtanulható, és a fenti példa mutatja, hogy más nyelvekkel összehasonlítva rövidebb idő alatt is. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és szuper felkészítést, amit Baloghné Fodor Éva tanárotoktól kaptam. Ez a tanfolyam élvezetes volt, és nem kínszenvedés, mint az összes eddigi angol és német tapasztalatom! Üdvözlettel, Farkas Attila


Legközelebbi tanfolyamaink indulása:

   Eszperantó Központ és Nyelviskola
 • 2014. január 14-én   –   hétköznap délután!

  – teljesen kezdő szintről, nulláról indul;
  – a középfokú-C, azaz komplex (írásbeli+szóbeli) vizsgára készít fel;
  – heti 2 foglalkozás, alkalmanként 3x45 perc; összesen 105 tanóra;
  – foglalkozások: kedden és pénteken du 17:00-től;
  – első foglalkozás: január 07-én, utolsó foglalkozás május 8-án;
  – vizsgalehetőség: 2014. május, Rigó utca;
  – tanfolyamdíj: 89 e Ft – részletfizetés lehetséges;
  – tanfolyamvezető: Nagy Márk
  – oktatási helyszín: közvetlenül a Klinikák metróállomás mellett
     (Eszperantó Központ és Nyelviskola, Budapest, IX. ker Üllői út 95.) – (térkép)


 • 2014. január 27-én   –   hétköznap délután!

  – teljesen kezdő szintről, nulláról indul;
  – a középfokú-C, azaz komplex (írásbeli+szóbeli) vizsgára készít fel;
  – heti 2 foglalkozás, alkalmanként 3x45 perc; összesen 114 tanóra;
  – foglalkozások: hétfőn és csütörtökön du 16:30-tól;
  – első foglalkozás: január 20-án, utolsó foglalkozás június 12-én;
  – vizsgalehetőség: 2014. június, Rigó utca;
  – tanfolyamdíj: 89 e Ft – részletfizetés lehetséges;
  – tanfolyamvezető: Baloghné Fodor Éva
  – oktatási helyszín: közvetlenül a Klinikák metróállomás mellett
     (Eszperantó Központ és Nyelviskola, Budapest, IX. ker Üllői út 95.) – (térkép)


 • Ha a fenti tanfolyamok időpontja valamiért nem felel meg neked, de a további új induló tanfolyamainkról szeretnél értesítés kapni, azok meghírdetésekor  a te kérésedre szívesen küldünk erről egy ímélt neked. Így nem kell külön figyelgetned a weboldalakat, időben be tudsz majd iratkozni, és nem maradsz le a lehetőségről...


Beiratkozás

 • A tanfolyamra beiratkozni, a csoportban a helyet lefoglalni telefonos regisztrációval lehet munkanapokon 10.00 - 17.00 óra között.

 • Jelentkezésed a tanfolyamdíj első részletének befizetésével válik véglegessé. A tanfolyamdíjat több módon befizetheted:
  – előzetes telefonos időpontegyeztetés után a szervező irodánkban: 1193 Budapest, Leiningen u. 4.
  – rózsaszín postautalványon történő befizetéssel a legközelebbi postahivatalban.
  – banki átutalással a regisztráláskor kapott számlaszámunkra;


Eszperantó szervező irodánk címe:

1193 Budapest, Leiningen utca 4, telefon: 282.88.85 vagy 20–478.39.30 (munkanapokon 10-17 óra között)  TÉRKÉP!

Ide a Kőbánya-Kispest metróállomástól a 182-es vagy 184-es autóbusszal tudsz eljutni (2 megálló, "Bocskai utca").

Bármilyen kérdésedre szívesen válaszolunk. Várjuk jelentkezésed!


Sz. Horváth Kata, tanfolyamszervező,
Telefon:  282.88.85 vagy 06–20–478.39.30
              (munkanapokon 10–17 óra között)

Szilvási László

Szilvási László,
az Eszperantó Központ vezetője


www.eszperantó.hu ajánlott eszperantó tankönyvek

Érettségihez, felvételihez, diplomához!   12

Most van szükséged a diplomádra?
Többletpontok kellenek a felvételihez?

Tedd le a nyelvvizsgát eszperantóból!
Jelentkezz MOST a tanfolyamra!